http://stellafaresstockholmsblogg.blogspot.com/

Om mig

Mitt foto
Mitt motto är: Sverige behöver en storstadspolitik och regeringen behöver en huvudstadsminister. Jag finns i Stockholms Läns Landsting och i SL/Trafiknämnden. Jag kämpar för mer spårtrafik ovan jord och en bekvämare och trivsammare kollektivtrafik. Tryggheten är viktig och behöver uppmärksammas mer. Barn, kvinnor och äldre åker mest kollektivt. Deras inflytande över kollektivtrafiken behöver stärkas.

tisdag 27 augusti 2013

Nu startar vi nya pendelbåtslinjer!

Idag har Trafiknämnden fattat beslut att starta en pendelbåtslinje mellan Ulvsunda och Södersjukhuset, via bland annat Solna strand, Hornsbergs strand, Alvik, Årstadal och Hornstull. Pendelbåtar borde vara ett självklart inslag i kollektivtrafiken i Stockholm med tanke på alla smarta förbindelser som kan uppstå när man använder vattenvägarna.

Så här skulle pendelbåtslinjen Ulvsunda–SÖS kunna dras.
Jag har drivit detta under flera år och är väldigt glad att de andra Allianspartierna nu gått på min och Folkpartiets linje. Min förhoppning är att den nya båtlinjen ska kunna komma igång våren 2015.

Vi beslutade också att Trafikförvaltningen ska börja planera för en skyttellinje mellan Söder Mälarstrand, Norr Mälarstrand och Klara Mälarstrand. En liknande linje drivs idag på helgerna av ett privat rederi, men jag tycker det är viktigt att båten också går på vardagar – och självklart ska SL-kortet gälla för resenärerna. Ytterligare en linje som vi funderar på går från Hägerstenshamnen till Klara Mälarstrand via bl.a. Gröndal och Lilla Essingen. Den kan förlängas till Ekerö, men det förutsätter medfinansiering från Trafikverket.

Smarta och snabba resvägar på vatten skapar nya möjligheter för jobbpendlare, och inte minst underlättar båtarna för dem som vill kombinera sin kollektivresa med cykel.

Tidigare på dagen hölls en manifestation mot den pågående upphandlingen av skärgårdstrafiken. Många skärgårdsbor och anställda på olika rederier hade kommit för att uttrycka sin oro för att trafikutbudet ska försämras. Jag fick tillfälle att säga några ord till dem, och var då tydlig med att Folkpartiet inte kommer säga ja till en upphandling som leder till försämringar. Vi vill ha mer trafik i skärgården, inte mindre!

Här talar jag för skärgårdsdemonstranterna.
Se även pressmeddelande från FP i landstinget: Ja till pendelbåtar i dag – skyttellinjen Norr–Söder Mälarstrand högprioriterad. Även Res- och Trafikforum uppmärksammar att Folkpartiet vill ha fler pendelbåtar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar