http://stellafaresstockholmsblogg.blogspot.com/

Om mig

Mitt foto
Mitt motto är: Sverige behöver en storstadspolitik och regeringen behöver en huvudstadsminister. Jag finns i Stockholms Läns Landsting och i SL/Trafiknämnden. Jag kämpar för mer spårtrafik ovan jord och en bekvämare och trivsammare kollektivtrafik. Tryggheten är viktig och behöver uppmärksammas mer. Barn, kvinnor och äldre åker mest kollektivt. Deras inflytande över kollektivtrafiken behöver stärkas.

fredag 30 juli 2010

Hur trygga är HBTpersoner i kollektivtrafiken? -seminarium på Pride

Ulrika Westerlund RFSL, Kent Martin och Göran Gunnarsson SL
Regnet forsade ner  över Sergels torg och åskan mullrade olycksbådande men uppslutningen var ändå stor i Pride-house/Kulturhuset när frågan om tryggheten för HBT-personer i kollektivtrafiken debatterades. RFSLs ordförande Ulrika Westerlund kunde berätta att av de mest otrygga platserna i samhället kommer kollektivtrafiken på tredje plats i Stockholm. "Här konfronteras man med intoleranta människor och många kännner sig utsatta" berättade Ulrika. Samtidigt kunde hon intyga att SLs flaggning med Pride-flaggan på bussarna betyder oerhört mycket och bidrar till att etablera Pride-festivalen som ett verkligt Stockholms-evenemang. Göran Gunnarsson vd på SL menade att flaggorna signalerar att SL verkar för mångfald i praktiken, det är inte bara en läpparnas bekännelse. Nästa år hoppas Pridearrangörerna att vi kan få ett SL-accesskort i pridefärgerna. Jag håller med, visst vore det läckert om Viktoria och Daniel som pryder ett SL-kort kunde få sällskap av ett Pridepar!

1 kommentar:

 1. "Här konfronteras man med intoleranta människor och många kännner sig utsatta".

  Jag sitter på T-banan mellan Fridhemsplan och T-centralen. Två unga kvinnor stiger på.
  De sätter sig mittemot mig och börjar hångla.
  Jag läser som vanligt min bok och bryr mig inte om det. Tydligt är dock att de vill provocera. Plötsligt slutar dom och säger till mig: "Blir du kåt nu, heterogubbe?".
  Så visst kan man drabbas av påhopp pga sin sexuella läggning.
  Även under Pride...

  SvaraRadera